Behoud de Parel op Facebook.

U bent hier

Overzichtskaart van regionale lokale luchtkwaliteitsmetingen

MySense luchtkwaliteits meetkitsDeze pagina geeft een beeld waar de lokale luchtkwaliteitsmeetkits met fijnstof (PM2.5 en PM10) en klimaat sensors staan en zo mogelijk een indruk van de concentraties in deze regio. De meetwaarden zijn zo goed mogelijk gevalideerd op basis van 2 uur gemiddelden en sinds mei 2021 tav verschillen tussen fijnstof sensoren tav verschillende fabrikanten gecorrigeerd op basis van regressie berekeningen (onzekerheidsgrens van R2 > 0.6).
De meetkits worden beheerd door burger initiatieven in deze regio. Een gedeelte van meetdata zoals PM2.5, PM10 en meteo gegevens worden oa. doorgegeven aan dataportalen voor luchtkwaliteit: dataportaal van RIVM, Sensors.Community (voorheen Luftdaten.info), AirTube.info en anderen en zijn ook daar op de dataportaal websites terug te vinden.

Overzicht van grafieken van alle recente metingen in de regio Land van Cuijk

Deze pagina Overzicht Regionale Meetdata toont de grafieken van van fijnstof op alle lokaties in deze regio bijeengebracht in één overzicht over een langere recente periode.

Meetlokaties in de regio

Marker kleur
De zg markers op het kaartje geven de locatie van de meetkit aan. De marker heeft een kleur die de LuchtKwaliteits Index (LKI) gedefinieerd door het RIVM aangeeft. De kleur verloopt van blauw (LKI index) of groen (AQI index) 'goed' via geel (matig), oranje (niet goed) en rood (oppassen) naar paars (heel slecht).
De index waarde en kleur wordt berekend vanuit fijnstof meting van PM2.5 en PM10 en andere indicatoren volgens het standaard berekeningsmodel bijv. de LKI van RIVM.

Grijze of zwarte marker kleur
Een marker met een licht grijze kleur geeft aan dat de meetkit minimaal de laatste 24 uur geen data doorgegeven heeft. Is de marker zwart gekleurd dan is minimaal de laatste 2 uur geen data ontvangen van deze meetkit. Heeft de marker de vorm van een 'lantaarntje' dan wil dat zeggen dat er langere tijd geen data van de kit ontvangen is.

Marker popup
Met een enkelvoudige klik van de linker muisknop wordt ingezoomd op de locatie van de marker. Bij nogmaals klikken geeft de pop-up de mogelijkheid om de pagina met alle details van de metingen op deze locatie te bekijken. O.a. een verschil tussen diverse indexen, datum van laatste ontvangst van data, enkele grafieken van de metingen over een langere periode.

Behoud de Parel